De techniek

Hoe werkt CAD in the Cloud?

De techniek achter CAD in the Cloud laat zich het beste uitleggen via onderstaand schema. CAD in the Cloud is opgebouwd uit vier bouwstenen: hardware, besturingssysteem, applicatie en het device.

GPU / hardware in datacenter of Private Cloud

Het fundament. Dit zijn de servers oftewel de rekenkracht. Hiervoor maken wij gebruik van de grafische rekenpower van NVDIA in combinatie met bijvoorbeeld de hardware van HP of Dell.

Het besturingssysteem

Dit is de virtuele laag. Deze maakt het mogelijk dat de applicaties zoals Autodesk goed kunnen functioneren. Hiervoor maken we gebruik van de techniek van Citrix zoals XenServer en XenApp.

De applicaties

De derde laag zijn uw CAD applicaties. Eventueel kunnen we ook andere bedrijfskritische applicaties op deze laag installeren zoals een CRM of ERP pakket. We kunnen CAD in the Cloud inrichten als een volledige online werkplek inclusief Office.

Apparaat

De vierde laag zijn de apparaten die u wilt gebruiken. CAD in the Cloud wordt ondersteund door de meeste apparaten zoals een iPad, laptop, thin client, Android tablet en de meeste smartphones. U kunt any time op any device beschikken over uw CAD applicatie.

CSN Groep

CAD in the Cloud  is een activiteit van CSN Groep. Kijk voor meer informatie op www.csngroep.nl

Meer informatie