Grafische rekenpower – NVIDIA GRID

De GRID-technologie van NVIDIA laat bedrijven profiteren van desktopvirtualisatie – de flexibiliteit,
beheersbaarheid en veiligheid – zonder iets af te doen aan de volledige pc-ervaring voor eindgebruikers en zonder te beknibbelen op grafische prestaties. Door snelle 3D-capaciteit vanuit een server in het datacenter naar een virtuele desktop te brengen, bezorgt NVIDIA virtualisatie één van de belangrijkste missende componenten van een VDI-omgeving. Deze technologie is een van de drivers achter onze 3D CAD virtualisatie oplossing: CAD in the Cloud

Schaalbare CAD virtuele CAD werkstations

NVIDIA biedt een set serverproducten en grafische kaarten aan onder de merknaam GRID, waarmee het bedrijf
GPU’s aan het groeiende aantal virtualisatie- en cloud implementaties koppelt. NVIDIA biedt nu twee opties: een dedicated GPU pass-through, waarmee een enkele VM toegang krijgt tot een enkele GPU en een nieuwe virtuele GPU die het mogelijk maakt tot acht gebruikers van één fysieke GPU gebruik te laten maken.

NVIDIA GRID

Het bedrijf levert zijn GRID serverkaarten in twee modellen: de K1 en K2.

NVIDIA GRID K1

De NVIDIA GRID K1 heeft vier energiezuinige Kepler-gebaseerde GPU’s en 16GB aan DDR3-geheugen, waarmee tot 32 virtuele machines tegelijkertijd aangestuurd kunnen worden. Met twee kaarten in een machine, ondersteunt het tot 64 gebruikers per server. De K1 is ontworpen om zoveel mogelijk users te bedienen.

NVIDIA GRID K2

De K2 daarentegen, komt met twee high-end Kepler GPU’s en 8GB aan GDDR5-geheugen om tot maximaal acht VM’s aan te sturen. De K2 biedt de aangesloten gebruikers maximale grafische prestaties. Deze nieuwe generatie chips in staat is met grotere framebuffers te werken.

VIDEO NVIDIA GRID met AutoCAD