Wat is Virtual Desktop Infrastructure (VDI)?

VDI is net als desktopvirtualisatie een technologie in opmars. Hoewel beide begrippen te pas en te onpas door en naast elkaar gebruikt worden, is er een belangrijk verschil te onderscheiden.

Bij desktopvirtualisatie worden besturingssystemen bedoeld voor desktops in een virtuele omgeving gedraaid. Dankzij producten als VMware worden desktopmachines in staat gesteld om meerdere besturingssystemen tegelijkertijd te draaien. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het gebruik van Windows in Mac-omgevingen.

VDI

Bij VDI is er sprake van desktopvirtualisatie. Het imagebestand van een virtueel besturingssysteem draait hierbij niet op een lokale computer, maar op de server. Via een thin-client, pc, laptop of tablet kan deze image worden benaderd en gebruikt alsof het hierbij om een lokale installatie op een volledig uitgevoerd werkstation gaat. Het grote voordeel voor de IT-afdeling is dat een VDI-omgeving vanaf één punt beheerd kan worden en dat voor de eindgebruiker op afstand werken hetzelfde wordt als lokaal werken. Voorbeelden van zulke VDI-oplossingen zijn bijvoorbeeld VMware View en Citrix XenDesktop.

Case CAD virtualisatie bij EversPartners

Ingenieursbureau kiest voor de desktop virtualisatie oplossing van CSN Groep (VDI) en biedt ontwerpers en tekenaars AutoCAD en Revit aan op virtuele desktops, met goede performance en verlaging van de totale beheerinspanning.

Lees de gehele case van EversPartners op de website van CSN Groep >>

Case CAD virtualisatie bij CCM

Sinds 1969 ontwikkelt CCM high-end mechatronische producten en productiesystemen. Dit doet CCM voor onder andere Philips, ASML en kleinere bedrijven en start-ups. Het ontwikkelen van die systemen kan niet zonder PDM en CAD systemen. Deze systemen zijn vaak onbetaalbaar voor kleine bedrijven. Daarnaast was er voor de medewerkers van CCM de behoefte om CAD locatie en device afhankelijk te kunnen aanbieden.

Lees de gehele case van CCM over CAD virtualisatie  op de website van CSN Groep >>

 

Meer informatie