Case CAD Vdi bij CCM

Sinds 1969 ontwikkelt CCM high-end mechatronische producten en productiesystemen. Dit doet CCM voor onder andere Philips, ASML en kleinere bedrijven en start-ups. Het ontwikkelen van die systemen kan niet zonder PDM en CAD systemen. Deze systemen zijn vaak onbetaalbaar voor kleine bedrijven. Daarnaast was er voor de medewerkers van CCM de behoefte om CAD locatie en device afhankelijk te kunnen aanbieden.

Rutger Vossebeld (CCM, Designer IT), Peter Simons, (System designer IT) en Rien Beije, (Manager Operations Support) gingen op zoek naar een oplossing en kwamen al snel terecht bij CSN Groep met de CAD in the Cloud oplossing.

In 1999 was CCM aanwezig op een IT event waarbij overal van de daken werd geschreeuwd dat een Terminal Server de oplossing was die CCM nodig had. Rutger Vossebeld: “Bij elk standje werd de Terminal Server oplossing gepromoot. CAD applicaties op de terminal server installeren en vervolgens een goede gebruikerservaring bieden was geen issue volgens deze aanbieders. Die mensen snapten het niet. CAD applicaties vragen een serieuze omgeving. In 2004 zijn we wel beperkt gebruik gaan maken van Terminal Server”. .

Peter Simons, System designer IT: “Alleen was de techniek toen nog niet zo ver dat wij ook de CAD applicaties gevirtualiseerd konden aanbieden. In ieder geval niet zonder een heel slechte gebruikerservaring. Wij hebben het toen dus bij het aanbieden van Office gelaten.”

De wens om ook CAD applicaties vanuit een gevirtualiseerde omgeving aan te bieden bleef echter bestaan. Eigenlijk werd deze wens steeds urgenter. Rutger: “CCM wil graag een kraamkamer zijn voor ideeën van kleine bedrijven en start-ups. Maar deze bedrijven hebben niet de resources om in CAD applicaties te investeren of ze gebruiken andere pakketten. Dit frustreert het engineeringsproces. We wilden echt een stap verder en onze medewerkers kunnen voorzien van een CAD desktop om thuis te ontwikkelen, maar ook kleine ondernemingen en start-ups die samen werken met CCM aan projecten deze mogelijkheid geven.”

“We zochten naar onderscheidende IT dienstverleners.

De uitdaging bij CCM zag er als volgt uit

  • Mensen moesten toegang krijgen op locatie en ook de kennis op locatie.
  • Hoe gaan we het applicatiebeheer inrichten en vereenvoudigen?
  • Hoe verkrijgen we de IT kennis die er niet is?
  • Hoe zit het met IT security?
  • Is er een centrale plek voor de data?
  • En wat zijn de juridische implicaties?

Rutger; “Het was eigenlijk gelijk duidelijk: we moesten op zoek naar de juiste techniek voor CAD virtualisatie en de juiste IT partner om dit binnen CCM te realiseren.”

 

Lees de gehele case verder op de website van CSN Groep >>

Comments are closed.