Case Everspartner – AutoCAD vdi

Ingenieursbureau kiest voor de desktop virtualisatie oplossing van CSN Groep (VDI) en biedt ontwerpers en tekenaars AutoCAD en Revit aan op virtuele desktops, met goede performance en verlaging van de totale beheerinspanning.

AutoCAD vdi (Virtualisatie)

Ingenieursbureau EversPartners is ontstaan in 1978 en is onder meer groot geworden met restauratie en funderingsherstel in de grachtengordel. Sinds 1985 ontmoeten ook constructie en bouwkunde elkaar met bouw en verbouw van filialen van grote winkelketens. De scope is sindsdien verbreed van bouwkundig en constructief ontwerp-, reken- en tekenwerk tot restauratie en renovatie en van databeheer, beheer & onderhoud tot winkelontwerp en winkelinrichting. Er wordt gebruik gemaakt van een creatieve combinatie van moderne software, beproefde technieken, traditioneel vakmanschap en zorgvuldig opgebouwde kennis. Vanuit de vestigingen in Velsen-Noord en Heemstede werken ruim 75 medewerkers in binnen- en buitenland.

“CSN Groep heeft de hard- en software geleverd voor de virtuele desktops en de omgeving ingericht.”

De uitdaging: 3D BIM werkplekken voor externe modelleurs

EversPartners loopt voorop in het ontsluiten en toepasbaar maken van het Bouw Informatie Model (BIM) ten behoeve van een solide en kostenefficiënt Virtualisatiebeheer en onderhoud. De organisatie gebruikt hiervoor onder meer de hi-end 3D BIM applicatie Autodesk Revit. Begin van dit jaar – toen een deel van de workstations was afgeschreven – stond EversPartners voor de keuze de systemen te vervangen door nieuwe traditionele workstations of door een gecentraliseerde VDI-oplossing. “We zochten daarbij vooral een oplossing om de beheersbaarheid van Autodesk AutoCAD, Revit en de add-ons sterk te verbeteren. Het uitrollen en bijhouden van vernieuwingen en uitbreidingen is op workstations veel werk,” zegt Mark Karlas, Account- & ICT-manager bij EversPartners. “We kozen daarom voor de VDI-oplossing van Citrix om op de nieuwe werkplekken AutoCAD en Revit aan te bieden.”

Lees de gehele case op de website van CSN Groep

Comments are closed.