Referentiecase CAD virtualisatie

Ingenieursbureau kiest voor desktop virtualisatie met  CAD in the Cloud van CSN Groep B.V. (VDI) en biedt ontwerpers en tekenaars AutoCAD en Revit aan op virtuele desktops, met goede performance en verlaging van de totale beheerinspanning.

Flexibele en snelle toegang tot AutoCAD en Revit op elke locatie dankzij VDI met CAD in the Cloud van CSN Groep B.V.

De uitdaging: 3D BIM werkplekken voor externe modelleurs

EversPartners loopt voorop in het ontsluiten en toepasbaar maken van het Bouw Informatie Model (BIM) ten behoeve van een solide en kostenefficiënt beheer en onderhoud. De organisatie gebruikt hiervoor onder meer de hi-end 3D BIM applicatie Autodesk Revit. Begin van dit jaar – toen een deel van de workstations was afgeschreven – stond EversPartners voor de keuze de systemen te vervangen door nieuwe traditionele workstations of door een gecentraliseerde VDI-oplossing. “We zochten daarbij vooral een oplossing om de beheersbaarheid van Autodesk AutoCAD, Revit en de add-ons sterk te verbeteren. Het uitrollen en bijhouden van vernieuwingen en uitbreidingen is op workstations veel werk,” zegt Mark Karlas, Account- & ICT-manager bij EversPartners. “We kozen daarom voor de VDI-oplossing van Citrix om op de nieuwe werkplekken AutoCAD en Revit aan te bieden.”

Lees het hele artikel over CAD virtualisatie verder op deze pagina >>

XenDesktop is werkelijk een heel mooie oplossing. Onze tekenaars en ontwerpers kunnen zo niet alleen overal werken, ze kunnen ook ‘s avonds  vanuit huis met de CAD-software oefenen.”

Mark Karlas, Account- & ICT-manager, EversPartners

Comments are closed.